A program használata

 • Cég rögzítése


  A cégneveket, adószámot figyelmesen rögzítsük, utólag módosítani, törölni csak adminisztrátor tudja.

  Beállítási lehetőségek:

  A NAV lekérdezés alatt a könyvelőprogramot tudjuk beállítani, amibe az import fájlt készíti majd a program.


  A számlázó program beállításánál a legördülő menüből tudjuk kiválasztani az aktuális cégnek a számlázóprogramját, amiből a magánszemély listát fogja lekérdezni a rendszer.

 • Gocardless psd2

  A Gocardless beállításnál a kívánt bankot lehet kiválasztani, amennyiben már regisztráltunk a gocardless.com on, és létrehoztuk az API-hoz a secretid-secretkey kombinációt.

 • Sorszám

  A sorszámbeállításnál van havi formátumra: 01/2023 vagy ha már könyveltünk az aktuális hónapra, akkor a mezőbe beírva az utolsó sorszámot, folytatni a sorszámozást, így a sorszám ütközések elkerülhetőek.

 • NAV lekérdezés

  A lekérdezésnél a NAV-tól, vagy banktól tudjuk lekérdezni a beállított időtartamra a ki-bejövő, vagy banki tételeket.

  Amennyiben csak feltöltöttük ezeket, akkor csak a Párosítás gombot kell megnyomnunk.

  Napi bank-import egyenleg számolása

  A táblázat alján napi számolásra bontva, az import és az eredeti bankszámla különbözetét láthatjuk, automata bontásnál előforduló hibák miatt, így azokat könnyeben lehet megtalálni, mert csak egy napot kell átnézni..

  A  kontír mentés gombbal elmentjük az adatbázisba. Lehetőség van korábbi cégek kontír mentését behívni, javítani, menteni.Az audit.xml fájl feltöltése segít a korábbi kontírszámok kijelölésében, feltöltés után a "Tartozik" vagy "Követel" mezőben a jobb egérgombra kattintva egy felugró ablakban látható a korábbi kontírszámok.

  Tartozás lista beállítás

  Feltöltjük egymás után a kimenő,bejövő analitikát xlsx formátumban, majd "Adatbázisba mentés" gomb, így töröljük a korábbi mentéseket, és csak a friss analitikát használja majd a számlák összepontozására.

  Bejövő ,kimenő analitika formázás:

  Bankszámla kivonat , banktörténet feltöltése

  1. Kijelöljük a banklistából a megfelelő bankot, ezután menti a rendszer.

  2. Fájl kiválasztása gombbal kijelöljük a feltölteni kívánt kivonatot.(ez a feltöltés a böngésző memóriába van mentve, ha átlépünk egy másik cégbe akkor törölni kell, és újból feltölteni.)

  3. Párosítás gombbal elindítjuk a folyamatot.

  Gyors keresés számlákban, utalásokban

  A kapott táblázatban a nevet kijelölve megnézhetjük az aktuális utalásokat, számlákat, illetve a bizonylatszámot kijelölve az adatbázisba mentett számlákat.

  Audit.xml feltöltése

  Feltöltjük az audit fájlt, PSD2 csatlakozás, vagy bankkivonat feltöltés, kijelöljük az összes opciót a lekérdezésnél, beállítunk egy időtartamot max 1 hónap, lekérdezés gombra katt, azután ellenőrzi a rendszer az esetleg eltérő, hiányzó számlákat.

  Partner egyezés esetén, a partnerszámot beteszi a megfelelő helyre.

  Auditban szereplő számla nem kerül be az importba, nem is látszik.

   

  NAV.Xml Feltöltése

  Feltöltjük az nav.xml fájlt, a magánszemélyek neve,címe importba való beillesztése céljából.

  Posta GLS, stb Feltöltése:

  A blokkos ablakban a banki tételeknél tudunk Posta,GLS,stb listákat feltölteni. A kapott xls,csv fájlt minimálisan módosítani kell.

  A fejléc adatokat töröljük ha vannak, csak a tételek listáját, oszlopait kell látnunk.

  A legfelső sorban ha van tömbnév akkor javítsuk át az alábbiak szerint, ha nincs akkor szúrjunk be egy új első sort a tömbnevekkel.

  1. nev = név

  2. dat = dátum

  3. ossz = összeg

  4. pbiz = számla bizonylatszám (amennyiben van, ha nincs akkor nem kell ez az oszlop, a rendszer megkeresi a hozzávalót)

  Mentsük el, és fel lehet tölteni, a párosítás automatikusan elindul. 

  Amennyiben összesítve szeretnénk feltölteni, akkor ezt a bankkivonat választónál tudjuk megtenni, kijelöljük a gls,posta összesített fájlt, majd a fentiek alapján formázva feltöltjük.

  Sárga mezőben bizonylatszám

  A program javaslatot tesz a bizonylatszámra, amennyiben sok azonos összegű számlája van az utaló személynek, akkor ellenőrizni kell, hogy jó bizonylatszámmal párosította össze a rendszer.

  Tábla mentése

  A tábla mentés gomb, az aktuális táblázatot menti el, teljesen.

  A mentés visszatöltéséhez, töltse be ugyanazt a banki fájlt, majd jelölje ki melyik dátumot szeretné visszatölteni.

  A mentés a böngészőben van mentve, és csak 2 db ot rögzít, viszont bármikor visszatölthető az aktuális bankszámlára..

  Felugró ablakok

  Az összepontozásnál felmerülő kontírozásnál egy felugró ablak kérdezi meg melyik számla legyen kiegyenlítve, rákattintással tudjuk megerősíteni.

  Illetve jelzi melyik utalás bontásánál lehetséges probléma, ezeket szükséges ellenőrizni, mivel a közleményből nem mindig sikerül kiszűrni az utalásra hivatkozó számlaszámokat.

  Bizonylat választása, tétel bontás

  Bizonylat kiválasztása legördülő menüből, a név alapján készít listát, és a közleményben található bizonylatszámot emeli ki zöld színnel.

  Tétel bontásnál egy felugró ablakban tudjuk kiválasztani az új bontott bizonylatot, az összeg mezőben látható a maximum bontható összeg, a bontott összeget le is vonja a fő tételből, és beilleszti az új tételt.

  NAV online pénztárgép OPG napló lekérdezése, mentése 6 hónapra visszamenőleg, automatikusan, konvertálása import fájlba. Egyszer kell beállítani az A123.. számhoz tartozó kontírszámokat, ezek után csak hó elején kell lehívni az aktuális hónapot, és egy szempillantás alatt konvertálja az adatokat, majd ellenőrzés után letölthető az import fájl.

  OPG napló konvertáló

  NAV  online OPG napló pénztárgép státuszát is le tudjuk kérdezni, ha esetleg ellenőrízni szeretnénk miért nem kapunk adatot. A rendszer kiírja mikor küldött utoljára fájlt a pénztárgép.

  OPG napló konvertálása tárolása

  Amennyiben rendelkezésre áll számlakép a vevő szállító bizonylatokhoz tudja párosítani, illetve az adott hónapra letölt egy zip fájlt, amiben név-bizonylatszámra átnevezve kapod meg a számlaképeket. Formátumuk legyen PDF, GIF, PNG, JPG, TIF, BMP. Lehetőség van webkamerával scanelni a papír alapú számlákat, jobb minőségű kamerával, lehet fektetve is, csak ki kell pipálni az erre vonatkozó opciót.  A webkamera képre kattintva kapunk egy képet, ami nem lehet 1mb nál nagyobb. A pixel csúszkával lehetséges a fájl növelése, csökkentése. A kapott sorozatot kijelölve behúzuk a drop mezőre. A lekérdezett vevő szállító listából is eléred a feltöltött számlaképet.

  Számlakép feltöltés
  számlakép lista
  A számla részletes adatait is láthatjuk amennyiben szükség lenne ellenőrzésre, ez egy generált számlakép a beérkezett adatok alapján. 
  Számla tételek
  YouTube
  YouTube
  Tiktok
  Scroll to Top